Hart voor bewustZijn

Onderweg naar jeZelf

Levensinitiaties®

logo groot

 

Boek BonnieDe Levensinitiaties® is ontwikkeld door drs. Bonnie Bessem.

Het behandelt de 4 levensbeproevingen van de mens op het gebied van het emotionele-, mentale-, spirituele- en fysieke leven. De Levensinitiaties® biedt een aantal praktische werkwijzen en inzichten om met deze uitdagingen om te leren gaan. Je krijgt inzicht in jezelf en leert om je meer te verbinden met je ziel. In Onderweg naar Verlichting worden deze initiaties behandeld. De vier uitdagingen spelen zich af in ons leven, in onszelf, in relatie tot een ander, in ons werk en in ons gezin. De training, een combinatie van de psychologie en spirituele bewustwording, leert je om meer te handelen en te manifesteren vanuit jouw essentie en kracht. Uiteindelijk gaat het om het leren leven vanuit je ziel, de kern, en niet vanuit de buitenste laag van het zelfbeeld en het ego. De lagen van pijn en het zelfbeeld zijn ontstaan door ervaringen vanaf onze vroege jeugd. Door de ervaringen en overtuigingen van de mensen om ons heen ontstaat ons zelfbeeld; een programmering.

 

Figuur

 

Traject:

We kijken in 4 à 5 gesprekken naar de emoties (welke emoties belemmeren je en hoe ga je hiermee om), het denken (leren luisteren naar je ‘hogere denken’ in plaats van je negatieve gedachten), liefde en vergeving (maar ook boosheid en angst; hoe zet je deze om naar liefde) en tenslotte; hoe manifesteer jij al je dromen hier op aarde. Wie ben je écht en wat wil je hier achterlaten.

Een mooie combinatie van praktische handvatten en spirituele verdieping. In deze training wordt veel gewerkt met geleide visualisaties.

 

 

 

De WATER initiatie

“Wanneer je water stil en kalm is, reflecteert het de hemel en kun je de diepte van de ziel zien”

Deze uitdaging gaat over het leren (h)erkennen van je emoties, oordelen en passies. En over hoe je dit alles, het water, kalm en stil kunt krijgen.

Als een emotie, bijvoorbeeld angst, je overvalt resoneert dit in je hele lijf. In deze sessie leer je je emoties te (h)erkennen, je gaat ontdekken hoe ze ontstaan, waardoor ze je zo uit balans kunnen brengen. Je wordt je hierdoor bewust van het verschil tussen ego en hart, zodat je leert beter bij jezelf te blijven.

De LUCHT initiatie

“Wanneer je de luchtinitiatie volbrengt zal je niet meer luisteren naar de wolken, maar naar de heldere blauwe lucht en waarheid erachter”

Onze gedachten zijn de basis voor de keuzes die we in het leven maken. We denken vaak in het verleden of in de toekomst en zijn daardoor niet bewust aanwezig in het huidige moment, in het NU. In het NU lossen alle wolken op.

Het lagere denken, gevoed door angst, herken je aan de volgende symptomen: je angstig voelen, je slachtoffer voelen, je meer of minder voelen dan een ander, het maken van doemscenario’s en het ontkennen van je eigen verantwoordelijkheid. Als je luistert naar je lagere denken, dan heeft dit direct invloed op je emoties (het water). Zo draaien we rond in een vicieuze cirkel. We passen ons aan een situatie aan, omdat we ons dit, programmering, in de loop van ons leven, eigen hebben gemaakt.

Je leert, door oefeningen en visualisaties, je valkuilen te herkennen en te luisteren naar het hogere, wijzere, intuïtieve denken, je leert te luisteren naar je hart.

Je bent je denken niet!

De VUUR initiatie

Tijdens de vuur uitdaging leer je bewust de keuze te maken tussen angst of liefde. Wanneer je bewust kiest voor liefde in je werk, je relatie en voor jezelf dan zal je verlichting ervaren in je bestaan.

De vuur uitdaging gaat over onvoorwaardelijke liefde, liefde maakt je vrij! Geen oordelen hebben, maar begrip. Dichtbij je gevoel komen, oprecht willen leven en ervaren. Onvoorwaardelijk liefhebben is niet makkelijk, maar elke stap ernaar toe zal je gelukkiger maken.

Oefeningen zoals vergeving, Ho o ponopono en visualisatie zullen je een stap verder brengen naar zijn wie je bent. Er is geen moeten, alleen Zijn…..

De AARDE initiatie

De laatste uitdaging is het manifesteren van onze diepste wensen hier op aarde. Hoe manifesteren we de ziel hier op aarde en niet ons zelfbeeld of datgene wat ons is aangeleerd. Tijdens de aarde-initiatie ga je, doormiddel van visualisatie en het maken van een collage, de eerste stap maken tot het manifesteren vanuit de ziel. Hier horen duidelijke en praktische stappen en afspraken bij.